Vojvodina Portal
Pozorišta i Kulturni centri

Pozorište „Teatar 34“ – Novi Sad

Teatar 34 je repertoarsko pozorište, koje se nalazi u strogom centru grada Novog Sada u ulici Nikole Pašića 34 i čine ga dve pozorišne scene -SCENE 34, dramska scena za odrasle i scena za decu „Vesela kornjača“ koju je davne 1990. godine osnovao književnik Pavle Janković Šole. Promovišući savremeni teatarski izraz, a u isto vreme negujući klasičnu pozorišnu tradiciju mladi profesionalni umetnici stvaraju svoja dela.

Teatar 34 prima 34 posetioca i svojom intimnošću pruža mogućnost da se na uzbudljiv i drugačiji način doživi pozorište i kultura. Inovativnim odnosom prema umetnosti TEATAR 34, okuplja mlade umetnike i daje sebi za cilj postavljanje novih postulata i njihovu primenu u kulturnoj sferi ovih prostora.

Teatar 34 je pozorišna institucija nastala iz želje da se objedine dve pozorišne scene, jedne namenjene deci, a druge namenjene odrasloj publici.

Teatar 34 svojom programskom koncepcijom, koja obuhvata samostalnu pozorišnu produkciju dramskih predstava doprinosi afirmaciji mladih profesionalnih umetnika raznih profila.

Teatar 34 u svom sklopu poseduje i jedinstven javni galerijski prostor, pod nazivom Galerija hodnik 34.

Adresa: Nikole Pašića 34, Novi Sad
Telefon: +381 (0)21 661 3328
E-mail: teatar34@gmail.com
Web: eatar34.com

Pročitajte i

Pozorište „Dobrica Milutinović“ – Sremska Mitrovica

Vojvodina Team

Kamerna scena „Miroslav Antić“ – Senta

Vojvodina Team

Dom kulture „Kočo Racin“ – Jabuka

Vojvodina Team