Vojvodina Portal
Pozorišta i Kulturni centri

Američki kutak – Novi Sad

Američki kutak u Novom Sadu počeo je sa radom 6. oktobra 2004. godine kao zajednički projekat Američke ambasade u Beogradu i Kulturnog centra Novog Sada i služi kao izvor informacija sličan gradskoj biblioteci. Korišćenjem kolekcije knjiga, časopisa, audio CD-ova i DVD-eva, Interneta i još važnije programa koji se organizuju, zainteresovani mogu da dobiju detaljnije i pouzdane informacije o Sjedinjenim Američkim Državama.

Kolekcija Američkog kutka je multimedijalna i dostupna svim članovima, uključujući i elektronske čitače knjiga, tablete i iPadove koji omogućavaju pristup bogatim elektronskim kolekcijama. Prostor Kutka organizovan je tako da se u njemu mogu odvijati različiti programi poput radionica, predavanja, prezentacija, filmova, sastanaka i izložbi.

Kolekcija Američkog kutka sastoji se od knjiga koje su uglavnom na engleskom jeziku a koje uključuju romane, poeziju, eseje, stručnu literaturu kao i knjige potrebne za upis na Američke koledže.

Pristup kolekciji Američkog kutka je besplatan i na raspolaganju svima.

Američki kutak Novi Sad je od decembra 2015. godine uveo mogućnost polaganja TOEFL® iBT ispita.

Time je postao jedina institucija u Novom Sadu, i jedna od četiri u Srbiji, koja je zvanični TOEFL® iBT test centar.

Novosadski test centar pruža mogućnost polaganja ovog testa za maksimum 15 kandidata na računarima raspoređenim u tri odvojene prostorije.

Radno vreme:
Ponedeljak – Petak
9:00 – 20:00

Adresa: Petra Drapšina 3, Novi Sad
Telefon: +381 (0)21 472 2840
E-mail: novisad@americancorners.rs
Web: www.americancorners.rs/local/sr/Novi-Sad/

Pročitajte i

Narodno pozorište – Kikinda

Vojvodina Team

Dom kulture „Kočo Racin“ – Jabuka

Vojvodina Team

Kulturni centar – Kula

Vojvodina Team